Anyám borogass!

Egy anya fontos üzenete a szülési utáni testről

Szeretjük az olyan anyukákat, akik mernek kiállni és megmutatni a szülés utáni hasukat, mert ezzel is segítenek a többieknek abban, hogy ne legyenek teljesíthetetlen elvárásaik magukkal szemben. Kristelle Morgan célja az volt a saját fotójával, hogy megüzenje az anyáknak, hogy teljesen rendben van, ha nehezen fogadják el a szülés után megváltozott testüket és hiányzik nekik… Tovább »

“Azt akartuk, hogy ne szenvedjen a babánk, ezért 21 hetesen elvetettük”

Robin Colleen eredetileg nem akarta megírni a történetét. Vagy legalábbis akkor akarta csak megírni, amikor már feldolgozta. Ám amikor kiderült, hogy az Egyesült Államok új vezetése megszüntetné a Planned Parenthood nevű világméretű nonprofit szervezetet, amely a nők számára biztosít segítséget, felvilágosítást, támogatást, egészségügyi ellátást gyermekvállalással, teherbeeséssel, szexuális élettel, terhességmegszakítással, védekezéssel kapcsolatban, Robin nyilvánosan is vállalni… Tovább »

Mucilista kismamáknak szüléshez és szülés utánra

  Amikor az első kislányom született, egy baba-mama levelezőlista tagja voltam, itt keringett “mucilista” fedőnév alatt az a lista, amin minden rajta van, ami kellhet a szüléshez és a szülés után a kórházba. Nők százai mentek szülni akkor a mucilista alapján csomagolva össze a táskájukat, mert tényleg olyan tételeket tartalmaz, ami kellhet a kórházban az… Tovább »

„Az anyaság mentett meg az anorexiától”

Leah története talán extrémnek tűnik elsőre, pedig rengeteg nő jár ugyanebben a cipőben, amikor az tölti be a gondolatait, hogy számolgatja a kalóriákat, és minden percben tesz valamit azért, hogy lefogyjon. Leah-t végül egy nem tervezett terhesség mentette meg attól, hogy anorexiás legyen.... Tovább »

Olvasói levél: “Az első szülésem horrorisztikus volt”

Panniék történetében az a legijesztőbb, hogy mennyire kiszolgáltatott egy kismama a kórházban és milyen sok múlik az orvosok és nővérek hozzáállásán. Nekik végül másodjára sikerült jó szülésélménnyel gazdagodni, de az elsőt nehéz volt feldolgozni. “Az én történetem is úgy indult, mint minden fiatalé, aki idilli családot akar. 2001-ben mentem férjhez. Azonnal babát szerettünk volna. Csak… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!