Anyám borogass!

Egyedülálló anyaként minden éjszakázás és ölelés az enyém

Kétszer lettem egyedülálló anya, most már három gyermeket nevelek egyedül, de egy pillanatra sem bántam meg, hogy így alakult. Amikor legutóbb, a legkisebb lányom 8 hónapos korában döntöttem úgy, hogy inkább egyedül folytatom, mindenki kicsit megijedt, akinek elmondtam, mert hát ez biztos lehetetlen küldetés és mindmeghalunk férfi nélkül. Pedig megsúgom: nekem is és a lányoknak… Tovább »

Nyílt levél a szülés utáni testemhez

A tükör előtt álltam öt héttel a szülés után és néztem a testemet. Nemrég egy gyönyörű pici lány érkezett az életembe, a harmadik szépség, aki bearanyozza a napjaimat. A frusztráció, amit az a gondolat okozott, hogy holnapra le akarok fogyni húsz kilót, elviselhetetlenné vált.... Tovább »

Három gyerek mellett megtanulod elfogadni a káoszt

Már réges-régen, úgy tizenkét évvel ezelőtt lemondtam arról, hogy nekem rendezett lakásom és jól, átgondoltan beosztott időm legyen. Amikor három gyereked van, az azt is jelenti, hogy általában semmi sem úgy alakul, ahogy azt eltervezted. A lakásod legalábbis biztos nem olyan állapotban lesz, amilyet megálmodtál.... Tovább »

​Már gyerekkoromban is utáltam a szorzótáblát

Meg úgy általában a matekot teljes egészében. Erre tessék: a sok öröklési lehetőség közül, pont a gyenge matek vénámat örökölte a két nagy lányom. Ezzel még semmi gond nem lenne, hiszen nem mindenkinek kell mindenképp matekzseninek lenni, és tökéletesen el lehet boldogulni az életben kettes matek érettségivel is (amint azt az én példám mutatja).... Tovább »

A lányaim tanítottak meg nőnek lenni

Mindig fiús anyukának gondoltam magam, azt hittem, nem tudnék mit kezdeni a lányokkal, annyira fiúsan éltem. Mit csináljak én egy lánnyal, aki hercegnős ruhákban akar mászkálni, később sminkelni szeretne és egyébként is, nem tudok megtanítani egy lányt arra, hogyan kell nőnek lenni. A sors humorérzékét bizonyítja, hogy végül három lányom született.... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!