Anyám borogass!

“Meg tudtam volna fojtani a 2 hónapos babámat”

Olvasói levél egy rendkívül fontos témáról, a szülés utáni depresszióról. Évánál nem vette észre senki, hogy milyen mélyen van a szülés után, ezért sokáig tartott, mire kimászott a depressziójából. Pedig ha időben eljut vele az anyuka pszichológushoz, akkor sokkal rövidebb idő alatt élhet újra örömteli életet. Legyen Éva sztorija figyelmeztetés mindenki számára, hogy nem szégyen… Tovább »

“Én mindenkit óva intek attól, hogy azért ne szoptasson, hogy a melle szép maradjon”

Néha úgy tűnik, kemény határ húzódik azok között, akik akarnak plasztikai beavatkozást végeztetni magukon, és azok között, akik még a gondolatát is elutasítják. A média pedig egyszerre hirdeti a tökéletes szépség univerzális igényét és az önelfogadás elvárását. Megkérdeztünk egy plasztikai sebészt, dr. Pór Ferencet, ő hogy látja az önértékelési zavarok, a női élet és a… Tovább »

Egy anya fontos üzenete a szülési utáni testről

Szeretjük az olyan anyukákat, akik mernek kiállni és megmutatni a szülés utáni hasukat, mert ezzel is segítenek a többieknek abban, hogy ne legyenek teljesíthetetlen elvárásaik magukkal szemben. Kristelle Morgan célja az volt a saját fotójával, hogy megüzenje az anyáknak, hogy teljesen rendben van, ha nehezen fogadják el a szülés után megváltozott testüket és hiányzik nekik… Tovább »

Már Mózsinak is hívhatod a gyerekedet

A gyereknevek elképesztően változnak az évek során, ezt abból is megállapíthatjuk, ha elmegyünk a kicsikért a bölcsibe vagy az oviba, és meghallgatjuk, a jelenlevőket hogyan szólítják, vagy csak simán a tényből, hogy ha valaki bejelentkezik X. Y. Jázminként vagy Zsomborként, nagy valószínűséggel állíthatjuk, hogy az illető legalább egy generációval fiatalabb nálunk, hiszen kik jártak a… Tovább »

Mucilista kismamáknak szüléshez és szülés utánra

  Amikor az első kislányom született, egy baba-mama levelezőlista tagja voltam, itt keringett “mucilista” fedőnév alatt az a lista, amin minden rajta van, ami kellhet a szüléshez és a szülés után a kórházba. Nők százai mentek szülni akkor a mucilista alapján csomagolva össze a táskájukat, mert tényleg olyan tételeket tartalmaz, ami kellhet a kórházban az… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!