Anyám borogass!

“Én mindenkit óva intek attól, hogy azért ne szoptasson, hogy a melle szép maradjon”

Néha úgy tűnik, kemény határ húzódik azok között, akik akarnak plasztikai beavatkozást végeztetni magukon, és azok között, akik még a gondolatát is elutasítják. A média pedig egyszerre hirdeti a tökéletes szépség univerzális igényét és az önelfogadás elvárását. Megkérdeztünk egy plasztikai sebészt, dr. Pór Ferencet, ő hogy látja az önértékelési zavarok, a női élet és a… Tovább »

Egy anya fontos üzenete a szülési utáni testről

Szeretjük az olyan anyukákat, akik mernek kiállni és megmutatni a szülés utáni hasukat, mert ezzel is segítenek a többieknek abban, hogy ne legyenek teljesíthetetlen elvárásaik magukkal szemben. Kristelle Morgan célja az volt a saját fotójával, hogy megüzenje az anyáknak, hogy teljesen rendben van, ha nehezen fogadják el a szülés után megváltozott testüket és hiányzik nekik… Tovább »

Már Mózsinak is hívhatod a gyerekedet

A gyereknevek elképesztően változnak az évek során, ezt abból is megállapíthatjuk, ha elmegyünk a kicsikért a bölcsibe vagy az oviba, és meghallgatjuk, a jelenlevőket hogyan szólítják, vagy csak simán a tényből, hogy ha valaki bejelentkezik X. Y. Jázminként vagy Zsomborként, nagy valószínűséggel állíthatjuk, hogy az illető legalább egy generációval fiatalabb nálunk, hiszen kik jártak a… Tovább »

Mucilista kismamáknak szüléshez és szülés utánra

  Amikor az első kislányom született, egy baba-mama levelezőlista tagja voltam, itt keringett “mucilista” fedőnév alatt az a lista, amin minden rajta van, ami kellhet a szüléshez és a szülés után a kórházba. Nők százai mentek szülni akkor a mucilista alapján csomagolva össze a táskájukat, mert tényleg olyan tételeket tartalmaz, ami kellhet a kórházban az… Tovább »

„Az anyaság mentett meg az anorexiától”

Leah története talán extrémnek tűnik elsőre, pedig rengeteg nő jár ugyanebben a cipőben, amikor az tölti be a gondolatait, hogy számolgatja a kalóriákat, és minden percben tesz valamit azért, hogy lefogyjon. Leah-t végül egy nem tervezett terhesség mentette meg attól, hogy anorexiás legyen.... Tovább »

Olvasói levél: “Az első szülésem horrorisztikus volt”

Panniék történetében az a legijesztőbb, hogy mennyire kiszolgáltatott egy kismama a kórházban és milyen sok múlik az orvosok és nővérek hozzáállásán. Nekik végül másodjára sikerült jó szülésélménnyel gazdagodni, de az elsőt nehéz volt feldolgozni. “Az én történetem is úgy indult, mint minden fiatalé, aki idilli családot akar. 2001-ben mentem férjhez. Azonnal babát szerettünk volna. Csak… Tovább »

Egy anya, aki nem hajlandó szégyellni a szülés utáni “anyatestét”

Ismerős az “anyatest” kifejezés? A kicsit megereszkedett, csíkos, felpuhult, kinyúlt testre mondják ezt, amit én is látok, ha belenézek a tükörbe és amit a jelek szerint Lindsey Kay Self is tapasztal a saját testén. Ez az a test, amit a közvélemény szerint szégyellni kellene, de szerencsére vannak olyan anyukák, mint Lindsey, akik kiállnak a saját… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!