Anyám borogass!

Az segít, ha azt mondják, szép vagy?

Vannak azért azok a napok, amikor semmi sem jó.  Jó szöveg, hogy meg kell találni a szépséget a szürke pocsolyában is, de hogyan? Mi lenne, ha kijelenthetnénk, hogy néha semmi, de semmi szép nincs a pocsolyában, a szürkeségben, a lerongyolt farmerben,  tavalyelőtti csizmámban, a kerekedő felhőkben, és – csak hogy pukkadjon meg mindenki a pozitív… Tovább »

Egy anya, aki nem hajlandó szégyellni a szülés utáni “anyatestét”

Ismerős az “anyatest” kifejezés? A kicsit megereszkedett, csíkos, felpuhult, kinyúlt testre mondják ezt, amit én is látok, ha belenézek a tükörbe és amit a jelek szerint Lindsey Kay Self is tapasztal a saját testén. Ez az a test, amit a közvélemény szerint szégyellni kellene, de szerencsére vannak olyan anyukák, mint Lindsey, akik kiállnak a saját… Tovább »

Az ötvenes nők már semmit sem érnek?

Minap beszélgettem egy kedves ismerősömmel, gyönyörű, ötvenes nő, aki szomorkodva vagy talán inkább tényként közölte kicsit lesújtva, hogy a korabeli nőket ma már teljesen leírják. Mondjuk ki: levegőnek nézik, és egyáltalán nem veszik figyelembe azt a rengeteg lehetőséget, ami rejtőzik bennük. ... Tovább »

Nő akarsz lenni, vagy maradsz inkább királylány?

Érünk annyit, mint egy férfi? És kell annyit érnünk? Mit tehetünk, ha el akarjuk kerülni, hogy konfekciónőkké váljunk? Hogyan változhatunk örökkirálylányból igazi nővé? És egyáltán, mi szükség van erre? – Brezina Kinga, Nia oktató osztja meg a gondolatait. Királynői minőség helyett konfekcióra kondicionálja magát egy mai nő. Vagy összeszorított foggal próbálja bebizonyítani, hogy ő is ér annyit,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!