Anyám borogass!

Az ovisok harapnak – dolgok, amiket jó, ha tudsz ovikezdés előtt

Pár hét és itt van az ovikezdés, ami bizony komoly megpróbáltatás a gyerekeknek, anyukáknak egyaránt, főleg akkor, ha nem volt bölcsis az a gyermek, hanem otthon volt anyával három évig. Az első lányom úgy ment még oviba, hogy én otthon voltam a húgával, úgyhogy halmozottan vérig volt sértődve, amiért őt intézményesítem, miközben a kicsivel tovább éljük… Tovább »

Metrónak öltözni miért nem jó?

Jaj, ezek a farsangi ötletek. Főleg, hogy én aztán nagy jelmezkészítő vagyok. Egyszer készítettem egy napraforgójelmezt: rávarrtam három műanyagnapraforgót egy sárga nyári sapkára. Régen történt egyébként. És, hogy közeledik az ovis buli, idén is kérdeztük a gyermeket, mi szeretne lenni?... Tovább »

A legszebb bók az oviban

Van, hogy az óvodában ér minket a reggeli meglepetés. Összefüggés szerintem nincsen, csak megemlítem mellesleg, hogy rettenetes éjszaka volt, vagy legalábbis egy a rosszabb fajtából, mert  kicsi rosszat álmodott, átjött a nagy ágyba, újabb álmában békésen rugdalt össze-vissza, ahogy szokott – ez nem a rossz álom jele, ez normális nála -, reggel pedig úgy ébredt,… Tovább »

„Mindenki nyugodjon meg: nevelés nincs, csak hiteles együttélés!” – Interjú Vekerdy Tamással

Megmondom, én tényleg megnyugodtam attól, amit Vekerdy Tamás mondott. Nem mintha a hiteles jelenlétet a világ legegyszerűbb dolgának tartanám. De legalább nincs szabály, amit mindenképpen követni kell, és talán végső ítélet sincs. Ez mégiscsak felszabadító. – Hiteles kommunikációról, anyai bűntudatról, patchwork-családról, iskolarendszerről és Waldorf-kérdésekről beszélgettünk.... Tovább »

Ovis a gyerekem, lesznek barátai?

Úgy volt, hogy elkezdődött az óvoda, és – igaz, ami igaz – nagyon aggódtam a fiamért. Hogy menni fog-e. Hogy sikerül-e beilleszkedni vagy a helyi menő ovis csávók elgyepálják, és folyamatosan terrorizálják majd. Hogy egyáltalán tud-e kapcsolatot teremteni, mert a bölcsiben legkevésbé sem volt a társaság középpontja, és látványosan nem is törekedett rá, hogy az legyen…. Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!