Anyám borogass!

A kiscsajok is pont olyan vagányak, mint a fiúk

Nem minden kislány hercegnős, nem mindegyik vágyakozik a puccos, fodros ruhákra és sminkekre, elég sokan közülük inkább fordulnak a fiús sportok felé. Miért is ne tehetnék? Attól még, hogy úgy nagy általánosságban nem lányos sport mondjuk a gördeszkázás, egész nyugodtan lehet benne egy lány még jobb is, mint a fiúk.... Tovább »

Már Mózsinak is hívhatod a gyerekedet

A gyereknevek elképesztően változnak az évek során, ezt abból is megállapíthatjuk, ha elmegyünk a kicsikért a bölcsibe vagy az oviba, és meghallgatjuk, a jelenlevőket hogyan szólítják, vagy csak simán a tényből, hogy ha valaki bejelentkezik X. Y. Jázminként vagy Zsomborként, nagy valószínűséggel állíthatjuk, hogy az illető legalább egy generációval fiatalabb nálunk, hiszen kik jártak a… Tovább »

Mitől lesz egy gyerek bántalmazó az iskolában?

Nincs egy általános séma, amit rá lehetne húzni minden gyerekre, aki az iskolatársait zaklatja, mégis némi szakértői segítséggel megérthetjük ezeknek a bántalmazó gyerekeknek is a lelkivilágát. A megértés pedig elvezethet a helyzet megfelelő kezeléséhez, mert szülőként nyilván nem az a feladatunk, hogy megdobáljuk a gyerekünk bántalmazóját legokatonákkal, hanem hogy valamilyen módon leállítsuk a zaklatást.... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!