Anyám borogass!

10 szokatlan fogadalom szülőknek 2017-re

9 Így év elején visszanézünk az elmúlt évre, és eltűnődünk azon, hogy mi mindent csinálhatnánk másképp a jövőben. Amellett, hogy mind megfogadjuk, hogy le fogunk fogyni, szülőként is tehetünk fogadalmakat, hogy jövőre egy kicsivel pozitívabban alakuljon a családi életünk.... Tovább »

“Anyám bűntudatot keltett bennem még a puszta létezésem miatt is”

4 Ritkán esik szó róla, pedig a gyermek – főleg egy lány – lelki fejlődésére az anya van a legnagyobb hatással. Az anyán múlik, hogy milyen elvárásokat alakít ki magában a gyerek a világról. Olyan elvárásokat, mint hogyan működik egy emberi kapcsolat, milyen megbízható körülötte a környezet, vagy hogy biztonságos, ha felfedezi maga körül a világot,… Tovább »

12 dolog, amit gyermektelen barátaimnak tudniuk kellene

9 Persze, az élet megy, a barátok jönnek-mennek néha maguktól is, sajnos előfordul élethelyzet-változás nélkül is, hogy elvesztünk néhányakat, lesodródnak, megbántanak, megbántjuk, és nem tartjuk a kapcsolatot, vagy csak egyszerűen már nem tart össze az az iskola, az a munkahely. A gyerekvállalás mégis első okként szokott szerepelni ebben a sorban, hiszen babával az élet igencsak megváltozik… Tovább »

Ne mondd neki, hogy „ügyes vagy” – Hogyan dicsérjük jól a gyerekünket?

Azt mindannyian szeretnénk, hogy a gyerekeink sikeresek és boldogak legyenek. Nem valószínű, hogy akad olyan szülő, aki másként gondolkozik, és örülne egy szomorú, depis csemetének, vagy legalábbis annak, hogy beforduló felnőtté válik. Tudjuk azt is régóta, hogy ennek elérésében a dicsérettel sokkal többet segíthetünk, mint a bírálattal és a tiltással. De vajon számít, hogyan dicsérünk?… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!