Anyám borogass!

Bármilyen fájdalmas is, hagyd, hogy a gyerek káoszt csináljon otthon

„Ó jajj, nem hagyhatom, hogy a gyerekek gyurmázzanak, bele fogják masszírozni a szőnyegbe” – sóhajtasz fel, és gyorsan elteszed a gyurmát, hogy megóvd a szőnyeget. Pedig például pont a gyurma egy rendkívül fontos gyereknevelési eszköz. Legalább fél óra nyugalmat jelenthet anyának, amit arra használ fel, amire csak akar, legyen az takarítás vagy céltalan interneten szörfölgetés…. Tovább »

10 szokatlan fogadalom szülőknek 2017-re

Így év elején visszanézünk az elmúlt évre, és eltűnődünk azon, hogy mi mindent csinálhatnánk másképp a jövőben. Amellett, hogy mind megfogadjuk, hogy le fogunk fogyni, szülőként is tehetünk fogadalmakat, hogy jövőre egy kicsivel pozitívabban alakuljon a családi életünk.... Tovább »

“Anyám bűntudatot keltett bennem még a puszta létezésem miatt is”

Ritkán esik szó róla, pedig a gyermek – főleg egy lány – lelki fejlődésére az anya van a legnagyobb hatással. Az anyán múlik, hogy milyen elvárásokat alakít ki magában a gyerek a világról. Olyan elvárásokat, mint hogyan működik egy emberi kapcsolat, milyen megbízható körülötte a környezet, vagy hogy biztonságos, ha felfedezi maga körül a világot,… Tovább »

12 dolog, amit gyermektelen barátaimnak tudniuk kellene

Persze, az élet megy, a barátok jönnek-mennek néha maguktól is, sajnos előfordul élethelyzet-változás nélkül is, hogy elvesztünk néhányakat, lesodródnak, megbántanak, megbántjuk, és nem tartjuk a kapcsolatot, vagy csak egyszerűen már nem tart össze az az iskola, az a munkahely. A gyerekvállalás mégis első okként szokott szerepelni ebben a sorban, hiszen babával az élet igencsak megváltozik… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!