Anyám borogass!

Nyílt levél a szülés utáni testemhez

A tükör előtt álltam öt héttel a szülés után és néztem a testemet. Nemrég egy gyönyörű pici lány érkezett az életembe, a harmadik szépség, aki bearanyozza a napjaimat. A frusztráció, amit az a gondolat okozott, hogy holnapra le akarok fogyni húsz kilót, elviselhetetlenné vált.... Tovább »

Három gyerek mellett megtanulod elfogadni a káoszt

Már réges-régen, úgy tizenkét évvel ezelőtt lemondtam arról, hogy nekem rendezett lakásom és jól, átgondoltan beosztott időm legyen. Amikor három gyereked van, az azt is jelenti, hogy általában semmi sem úgy alakul, ahogy azt eltervezted. A lakásod legalábbis biztos nem olyan állapotban lesz, amilyet megálmodtál.... Tovább »

A lányaim tanítottak meg nőnek lenni

Mindig fiús anyukának gondoltam magam, azt hittem, nem tudnék mit kezdeni a lányokkal, annyira fiúsan éltem. Mit csináljak én egy lánnyal, aki hercegnős ruhákban akar mászkálni, később sminkelni szeretne és egyébként is, nem tudok megtanítani egy lányt arra, hogyan kell nőnek lenni. A sors humorérzékét bizonyítja, hogy végül három lányom született.... Tovább »

A jó anyaság mítosza 2017-ben

Nincs könnyű dolgunk anyaként, egész egyszerűen azért, mert eltévedünk a sok információ között, hogy tulajdonképpen mi a jó anyaság. Az anyaságunk nem egy szépen kitaposott út, amin már az elődeink is szépen teljesítettek, hanem egy elvadult, bozótokkal teli ösvény, amiben macsetével kell magunknak utat vágnunk.... Tovább »

Olyan nincs, hogy anya lebetegedjen

Már megint beteg a gyerek. Tulajdonképpen mindegy is, melyik gyerek, a három közül ha elkezdi a betegséget valamelyik, akkor zsinórban húzza maga után a másik kettőt. A legjobb betegség mind közül a hányós-hasmenéses vírus, amikor csak reménykedni tudsz, hogy nem egyszerre kell rohangálnod egyik gyerektől a másikig a vödörrel, hanem legalább egymás után tudják le… Tovább »

Minden gyerekem engem utál, amiért reggel van

Minden reggel pár percre megbánom, hogy gyereket vállaltam. Azokban a pillanatokban, amikor az egyik ordít, a másik ki van borulva, mert nincs egy gönce sem, a harmadik pedig azért utál, mert sürgetem, hogy gyorsabban reggelizzen, felvetődik bennem a kérdés: melyik időpillanatban, melyik párhuzamos univerzumban tűnt jó ötletnek, hogy gyereket szüljek? Nem hogy egyet, de mindjárt… Tovább »

Te szeretsz anya lenni?

Nem is olyan egyszerű a címben felvetett kérdés. Tedd a szívedre a kezed: mennyire szereted az anyaságot? Nem a gyerekeidet, mert az egyértelmű, hogy ők az élet értelme, de magát az anyaságot, minden nyűgjével, kialvatlanságával és stresszével együtt. Bizony, erre a kérdésre már nem olyan egyértelmű a válasz.... Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!