Anyám borogass!

A próbafülkét meg ki találta ki?

Úgy értem: volt már valaha valaki, aki szépnek látta magát egy átlagos próbafülkében? Szeretném kérni, hogy jelentkezzen. Vagy csak én nem értek valamit már megint és még mindig?

Mert tényleg nem értem, hogyan történik meg minden egyes alkalommal minden egyes üzletben az, hogy kiválasztom az áhított darabokat, kivárom a rohadt hosszú sort a fülkék előtt, és akkor bemegyek, és anélkül, hogy körülnéznék, már látom is, hogy itten van egy tükör, egy elképesztően erős villanykörte, amely alkalmas az összes pattanásom és pórusom nagy totálban való kiemelésére, esetleg egy tükör a fenekemnek is, és ha van hely, ahol semmiképpen nem akarom látni magamat, az pedig éppen ez. 

Már annyira ismerek minden részletet, hogy csukott szemmel veszem le a pólómat, és semmi esetre sem pillantok például a hasamra, mert az tuti, hogy észreveszek rajta még egy hurkát, hanem azonnal és gyorsan felkapom a ruhát, és a lábamat sem vizsgálom meg, de száz százalék, hogy – különösebb érdeklődésem ellenére – feltűnik majd egy újabb, ismeretlen narancsbőrös terület a combomon, ezúttal nem azért, mert rá lennék fixálva a témára, nem, nem vagyok, kevesebb az időm ennél, de a világítás arcomba tolja az összes testi hibámat, elégtelenségemet még így is, és akkor is arcomba tolná, ha a megtestesült zen lennék, az ősbigyó ősistennő, aki tökéletesen elégedett magával és a hovatovábbdeszuper nőiességével, mert a fülkécske úgy van kialakítva, mintha kimondottan szeretnék megmutatni, miben nem vagy annyira jó. Nehéz elképzelni, hogy direkte ez lett volna a céljuk, valószínűbb, hogy tojnak rá, jólvanezaztán tökmindegy alapon egy erős égő és heló, és nem tudom, hogy tényleg senkinek nem tűnik fel, hogy éppen emiatt nem veszem meg az árut? Hogy ha ilyen rettenetesen nézek ki, akkor minek venném? Nem lenne logikusabb, kellemesebb, megnyugtatóbb egy pici szellemi energiát és esetleg anyagit beletenni abba, hogy megfelelőbb megvilágítással mindenki jobban érezze magát? 

Olyat már láttam, hogy vékonyított a tükör, ez mondjuk kedves, de nem pont arra gondoltam, hogy másképp nézzek ki, csak hogy ne a legelőnytelenebb valómban. 

Na, és akkor a fehérnemű és fürdőruha vásárlásról szót sem ejtettünk. Az már önmagában is három King-Kong- és cápafilm megnézésével egyenértékű kaland, de ilyen próbafülkékkel még rárakódik a Totemfarkas és a Mérges pók visszavág 1-2-3 is.

Érdekesnek tartom egyébként, hogy a steviával ízesített cukormentes, sőt, a vegánfagylalt, az simán valóság, a nem rondító próbafülke viszont sci-fi.

Miért van ez?

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!