Anyám borogass!

Ne mondd már meg, hogyan neveljem a gyerekem

Imádod, igaz? Amikor mások megmondják, hogyan kellene azt a problémát kezelni, ami talán már hónapok óta tart, és már mindent megpróbáltál, minden szakirodalmat elolvastál, kísérleteztél, és lett is végre valamiféle félmegoldás, nem tökéletes, de tessék-lássék, aztán jönnek a többiek, akik egész pontosan tudják, mit csinálsz rosszul, és hogyan rontottad el.

A többiek bárki lehet. Nem feltétlenül az anyád, sokkal inkább a random emberek, általában TÉNYLEG jóindulatúak, fogalmuk sincs, hogy ezzel nem tesznek túl jót neked, ők EGYSZERŰEN meg akarják oldani a gyereknevelési problémádat, mert jobban tudják.

Hogy mire gondolok? Bármire. Például az alvásra. A gyerek nehezen alszik el. Délután is meg este is.

Délután néha nem is alszik, vagy csak fél órát, pedig kicsi, szüksége lenne rá, neked is szükséged lenne rá. Ment már minden. A ringatós dolog, az éneklős módszer, a kontrollált sírásos módszer, a suttogós módszer, a szoptatós módszer, a nem szoptatós, a mindenféle, nem össze-vissza, hanem sokáig az egyik és a másik is, de mindegyik csak részeredményeket hozott, egy-két hónapos javulásokat, aztán ismét visszaesést.

Most például megint a visszaesés van, és egyszer jön egy kedves barátnő, egy nagynéni, egy nagymama vagy bárki vigyázni a gyerekre, és nála bizony elalszik. És akkor ő megmondja, hogy csak a hátát kellett simogatni, nincs itt semmi probléma, nem is volt, közben egy egész kicsit szemrehányóan néz, és már látod rajta, hogy ő aztán tudja, hogyan kellene csinálni, már el is intézte egyszer.

Vagy ugye ha nem eszik, csak almát meg barackot meg anyatejet, és mást csakazértse, de rábíztad egy fél órára a testvéredre, és lássatok csodát, belapátolta a főzeléket, nincs itt semmi gond, ez a gyerek mindenevő, csak bizonyára veled van valami gebasz, gondocska, túl sokat engedsz neki, túl hosszan kínálgatod, megérzi, hogy van más választása a főzeléken kívül, nekem bezzeg azonnal bekapta, tudta, hogy nem adok helyette barackpépet, anyatejet meg főleg, működik ez a gyerek, ha rendesen nevelik.

A cikk folytatásához kattints ide!

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!