Anyám borogass!

„Az exférjem a válásunk után a legjobb barátommá vált”

Jelenet az Egyszerűen bonyolult c. filből

Zita kétszer volt férjnél, és kétszer vált el, mindkét házasságából született gyermeke is. Az egyik exférjével a legjobb barátokká váltak, a másikkal viszont évekkel később is folyik az ellenségeskedés.

Annyiszor olvashatjuk, hogy csak rajtunk múlik, hogy sikerül-e békében elválni, hogy szinte üdítően hat Zita története. Pontosan megmutatja, hogy ez a kérdés sem fekete vagy fehér, és hogy két emberen múlik, hogy a válás után milyen kapcsolat lesz a szülők között.

Hogyan alakult ki ilyen jó barátság köztetek az első férjeddel?

Azt hiszem, a kulcs a mi jó kapcsolatunkban az, hogy már házasságunk alatt barátsággá szelídült a szerelem. Az utolsó pár évben már csak egymás mellett éltünk, nem pedig egymással. A válás előtti időszak feszültséggel terhes volt, az utolsó évünk együtt inkább jellemezhető úgy, hogy egymás agyára mentünk, és már mindenki nagyon várta, hogy külön költözzünk. Aztán ahogy már egy kis távolságot tudtunk egymástól tartani, nem kellett kényszerűen nézni a másik arcát minden reggel, kiderült, hogy nagyon jó csapat vagyunk, ha a gyerekeinkről van szó.

A mindennapi kis gondokat, feladatokat együtt végezzük a gyerekek körül, és maximális megértéssel fordulunk egymás felé. A jó kapcsolatunk lényeges eleme a kommunikáció, hogy mindent megbeszélünk, mert mindent meg is lehet beszélni. Nem ellenségek vagyunk, akik rosszat akarnak a másiknak, hanem kölcsönös szívességi alapon működünk, és bízunk a másikban, hogy mindketten a gyerekek érdekeit tartjuk szem előtt.

Tudsz példát mondani az együttműködésetekre?

Például amikor nem volt munkája, akkor szólt, hogy nem tud gyerektartást fizetni, amíg nem talál új munkahelyet, amire én nem a bírósághoz szaladtam, hogy akkor árverezzük el a feje fölül a házat, hanem egyezséget ajánlottam, hogy addig segítsen természetben többet, amíg nem lesz pénze. A természetben segítés esetünkben azt jelentette, hogy ha autóval kellett valahova menni, akkor elvitt minket, vagy hogy hétvégén a nagybevásárlást elintézte nekünk. Ez egy olyan egyezség volt közöttünk, amivel mindketten elégedettek voltunk. Vagy az is jó példa rá, hogy mostanában extra étrenden kell lennie, én pedig szívesen megsütöm neki az egészséges kenyeret, cserébe ő megszereli a ház körüli dolgokat.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!