Anyám borogass!

Miért nem jár minden hatévesnek a zenetanulás?

Sem azt nem tudom felfogni, miért felvételiztetik a gyerekeket hatévesen az iskolába, vagy miért mondják erre, hogy ez igazából nem felvételi, amikor mégis, és azt sem, hogy például zenesuliba miért csak egyesek mehetnek.

Az, hogy a gyereket nem zavarja, hogy hatévesen különböző iskolákba felvételizik, vagyis játékos csoportokban felmérik, hogy akarják-e őt, vagy nem, egyszerűen nem igaz, hiszen igazából kiválogatják őket, tehát – minden szülői megnyugtatás ellenére – valójában múlik valami az ő játszadozásaikon a felvételi csoportokban. Hiába tesz úgy az iskola, hogy ez csak egy kis játék, hiába mondja a szülő, hogy csak érezze jól magát, a kicsi egyszerűen és gyorsan felfogja, hogy valamiért felvették, vagy nem vették fel, és teljesen indokolatlan kudarcélményt jelent neki, ha nem sikerül, hiszen valójában hatévesen – szerintem – nem lehet rossz.

Persze, ez csak akkor nehézség, ha alternatív, nem körzetes iskolába próbálják beíratni a szülők, hiszen ha körzetes, akkor ezt a kört – szerencsére – nem kell lefutni. De ha nem is ezt nézzük, ha már nagy nehezen sikerült megtalálni az iskolát, az igazit, akkor jöhet például egy zeneiskolai felvételi. Nálunk az első szülőin – még májusban – mondták, hogy a zene az egy csodálatos fejlesztőeszköz, rengeteget lehet tanulni belőle, nagy öröm a gyerekeknek, és az iskolai fejlődésben is segíthet. Éppen ezért az iskolában hangszert is lehet tanulni, meg szolfézst, és mindenkinek ajánlják.

A cikk folytatásáért kattints ide!

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!