Anyám borogass!

Emberek, akiket kerülj el terhesség alatt jó messzire

A terhességgel kéz a kézben jár a sérülékeny lélek is, ami egyrészt áldás, mert mélyebben éled át az érzelmeidet, másrészt viszont védtelenebbé válsz a beszólások és a megjegyzések ellen. Az érzékenységed miatt érdemes megválogatni magad körül az embereket.

Sosem bőgtem olyan jókat, mint a terhességeim alatt, leginkább a cicás és babás videók készítettek ki, annyira meghatódtam rajtuk. De nem volt szabad néznem drámát sem, mert az biztos, hogy zokogás lett a vége. Ám ezek csak apró kis könnycsorgatások voltak ahhoz képest, hogy mennyire meg tudtam bántódni pár ember beszólásán, amin a nem terhes fejemmel amúgy eszem ágában sem lett volna rágódni.

Amikor épp nem tombolnak a terhességi hormonok, akkor nagyjából mindegy, hogy mit gondolnak más emberek rólad, de várandósan fel kell készülnöd, hogy másképp fogsz reagálni bizonyos helyzetekben. Vannak tipikus emberek, akiket érdemes elkerülnöd a saját lelki épséged érdekében.

1. A nő, aki el akarja mondani a saját borzasztó szüléstörténetét

A személyes kedvencem az volt, amikor egy random sparos pénztárosnő mesélte el, hogyan szakadt szét a vaginája szüléskor, miközben csendesen pittyegtette a vonalkód-leolvasót. Vannak helyzetek, amikor nem tudsz védekezni mások rémtörténetei ellen, engem máig kísért, hogy ott álltam első gyerekkel terhesen, és megjelent a lelki szemeim előtt, ahogy a pénztáros majdnem elvérzik a szülőszobában. Most már tudom, hogy ilyenkor nem kell udvariasan végighallgatni senkit, nyugodtan meg lehet mondani nekik, hogy nem vagy kíváncsi a sztorira, majd szülés után egyeztessétek, kinek milyen élményei voltak.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!