Anyám borogass!

“Ezt szeretném a lányomnak a szexről megtanítani”

A ScaryMommy magazin szerzője, Katie Bingham-Smith szuper kis listát állított össze arról, mi az, amit a lányának mindenképpen tudnia kell a szexről mielőtt hozzáfogna, vagy legalábbis akkor, amikor hozzáfog. Nagyon-nagyon fontos tanácsok találhatók a lent található 7 pontban, biztosan nem tudtam volna így összefoglalni, és igazából csak egyetlen kérdésem van hozzá: vajon mi ezt hitelesen át tudjuk adni? Ezt mi nők tényleg képviselni tudjuk? Mi is eszerint élünk? Számomra a szex és a test sokkal szövevényesebb világnak tűnik, mint hogy a lentieket játszi könnyedséggel betartanánk, mi, elvileg felnőtt nők. De mindenesetre legyen így. Legyenek ilyenek a lányaink.1. A szex nem szívesség

Szexre az egyetlen indok az, hogy akarod. Az, hogy kötelezőnek érzed, vagy úgy tűnik, valakinek tartozol ezzel, SOHA nem elég. Ha valaha valaki azt érezteti veled, hogy tartozol neki szexszel, nem érdemel meg téged.

 

2. Lehet is és fontos is megmondani, mit akarsz!

Ráteszed a kezed a testére, ő is ráteszi az övét a tiédre, szóval semmi ok sincs arra, hogy ne jelezzétek egymásnak, ha valami nem esik jól. A kommunikáció az intimitásban nem szűnhet meg akkor, amikor megérintitek egymást. Így kerülhetsz legközelebb a másikhoz, mégis annyian félnek megmondani, mit akarnak. Ne félj!

 

3. A szexpartnered csak vendég!

Ha valaki meg akarja mondani, mit kellene vagy nem kellene tenned a testeddel, nem érdemel meg téged. A tested csak hozzád tartozik, és csak a te választásod, hogy mit akarsz vele csinálni. És ez nem csak arra vonatkozik, amikor megérint téged, hanem arra is, amikor utalást tesz, hogy hízni vagy fogyni kellene, szőrteleníteni, megváltoztatni a külsődet. Vannak persze olyan helyzetek, amikor a javaslatok kedvesek is lehetnek, de alapvetően a te tested a te otthonod, ők pedig vendégek, ahogy te is az ő testük számára, így eszerint kell viselkedni. 

 

4. Jó esetben a tested nyitott afelé, akivel megosztod

A szex csodálatos. A testünk nagyon gyorsan válaszol arra, ami a fejünkben és a lelkünkben történik. Kellemesen, nyitottan kell érezned magad azzal, akivel megosztod, és ha úgy érzed, bezárulsz, vagy negatív érzések öntenek el az intimitás során, akkor arra reagálni kell. Ne gondold, hogy csak mivel a dolgok elkezdődtek, folytatnod kell, ha már nem akarod. Van oka az érzéseidnek. Ismerd el őket, és tudd, hogy bármikor abbahagyhatod, amit csinálsz, amikor csak akarod. 

 

5. Ne hagyd a védekezést a partneredre!

Szuper, ha előre megbeszélitek a dolgot, csak néha a dolgok maguktól felgyorsulnak. Legyél olyan nő, aki felelősséget vállal az élete minden részéért, köztük ezért is. Ne szégyellj óvszert venni vagy más fogamzásgátlási módszerhez folyamodni. Vigyázz magadra, függetlenül attól, mit mond a partnered addig szexuális életéről. 

 

6. Ha valami nem esik jól, ne csináld!

Talán majd később mégis akarod, vagy jobban bízol az illetőben, de semmi értelme sürgetni a dolgokat. Bízz az ösztöneidben. 

 

7. A szex néha bonyolult

Előfordul, hogy úgy érezzük, tudunk kötődésmentes kapcsolatot kialakítani. Ha ezt akarod, lehet ez is jó, de akkor pontosan beszéljétek meg, mit vállaltok, és tudjátok, hol álltok éppen.

Leginkább pedig azt szeretném, hogy tudd, hogy a szex normál esetben jól esik előtte, közben, és még utána is. És ha nem így érzed, akkor figyelj arra, hogy miért nem, és ne ismételd meg a korábbi hibákat, hiszen az eredmény akkor valószínűleg ugyanolyan rossz lesz, te pedig csak a legjobbat érdemled. Ne add alá az elvárásaidat, mert félsz elmondani, mit akarsz. Ez a te tested, a te választásod!

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!