Anyám borogass!

Így kellene kinéznie minden bizonyítványnak

A negyedikes lányom olyan év végi bizonyítványt kapott, amilyet minden kisgyereknek kellene kapnia. Nincs benne jegy egyáltalán, annál inkább tele van motivációval, kedvességgel és a meglévő képességek erősítésével.

Úgy tűnik, harmadszorra sikerült megtalálni azt az iskolát, ami érti a gyerekek lelkivilágát és tényleg úgy dolgoznak a tanárok, hogy a gyerekek önbizalmát és fejlődését tartják szem előtt. Magántanulói státuszban vannak itt a gyerekek, tehát nincs jegy a bizonyítványban, azt majd a vizsgák után kapnak, így nyilván ez nem a hivatalos bizi, hanem olyan, amit csak szeretetből és kedvességből készítettek el a tanítók. Minden gyereknek személyre szólóan írták meg a bizonyítványokat, olyan tulajdonságokat kiemelve, amik a leginkább jellemzik az adott tanulót, süt belőle, hogy nagyon jól ismerik a gyerekeket, akiket tanítanak, és mindenkiben látják a lehetőséget.

Az a pár szó, amit a papírra írtak, kenterbe veri az összes eddigi iskolát, ahol eddig jártunk.

Pedig ki mondta, hogy egy sima, állami iskolában nem lehetne ilyen kartonpapírt osztani a gyerekeknek, amire felírják a tanárok, milyen erősségeik vannak, miben fejlődtek ebben az évben? Ugye, hogy nem akkora nagy feladat, amit ne tudna bárki megcsinálni, mégis a gyerekeknek szárnyakat adnak vele. Az én gyerekemnek legalábbis biztosan, mert olyan pozitív visszajelzést kapott a számára fontos emberektől, akikre felnéz, akik a mindennapokban többet vannak vele, mint a szülei, amivel nagy lökést kapott az önbizalma és önismerete pozitív irányba. Kedves, vicces ötlet, amit ajánlok minden tanár figyelmébe, akit érdekel a tanulók lelkivilága is azon túl, hogy hányasra tudják a szorzótáblát.

Jókat derültünk közösen a megfogalmazásokon, le is fordítom, hogy melyik mit jelent az én gyerekemre nézve szerintem:

Képzelőerő: kimagasló – azaz állandóan kitalál vadabbnál vadabb ötleteket, előadásokat, dalokat ír, meséket költ, néha összekeveri mi a mese és  mi a valóság.

Szóbeli kifejezőkészség: jeles – azaz be nem áll a szája, de tényleg, ha egyszer belekezd, sosem szakad vége a mondandójának.

Logikus gondolkodás: jeles – azaz folyton van ellenvéleménye, minden második szava az, hogy “de” és meg is indokolja logikusan, miért nem lehet senki másnak igaza, csak neki.

Őszinteség: kiváló – azaz néha kimondja azt is, amit nem biztos, hogy más kimondana, ez remek tulajdonság, csak a környezetnek néha kényelmetlen.

Humorérzék: jeles – nagyon tud kacagni, vissza tud vágni, replikázik, szeretjük, hogy ilyen.

Küldjétek el minél több tanárnak ezt a bizonyítványt, hogy még több gyerek kapjon ilyen kedves, lélekmelengető írást az igazi, jegyekkel terhelt bizi mellé év végén.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!