Anyám borogass!

3 dolog, amit mindenki elhisz a párkapcsolatokról, de én már nem

Vannak ugye bizonyosságok. Úgynevezett ökölszabályok, amit én már nem is tudom, hogy elfogadni illik-e, vagy egyszerűen csak mindenki magától gondolja ugyanúgy ugyanazt, vagy nem is úgy gondolja, csak mondja, mindenesetre „nagy igazságok” a házasság és kapcsolatok működéséről, amik nekem kezdenek nagyon is gyanússá válni.

Ezek egy része az összes párkapcsolati tanácsadó cikkben megtalálható, százezer szakember lenyilatkozta, és minden pár-, házasság- és válásterápia örökös szlogenje, én meg hosszú évek után elkezdtem kételkedni az igazságában, és arra gondolni, hogy nem csak azért mondják-e ezeket folyton, hogy ne érezze magát egyik fél rosszabbul, mint a másik, mert ma már olyan PC-világban élünk, hogy igazán nem dönthetjük el egyik fél javára a dolgot, egy icipicit sem, és mindenkinek nagyon fel kell vállalnia a saját felelősségét.

De vajon tényleg úgy van, hogy „egy kapcsolat vagy házasság javulásáért és romlásáért a felek éppen 50-50 százalékban felelősek?”

Ezt jól kigondolták? Biztos az az 50-50? És akkor 50,000, vagy azért lehet, hogy 50,01 és 49,99 százalékról van szó? Nyilván nem próbálnék meg érveket hozni arra, hogy esetenként csak az egyik fél hibás vagy felelős a párkapcsolat megromlásáért, javulásáért, mert ez tényleg abszurdum, de azért szép számmal látunk helyzeteket, amikor az egyikük rengeteg figyelmet, gondoskodást beletesz, a másikuk pedig ezt megengedi neki, esetleg örömmel elfogadja, élvezi, vagy éppen rá se ránt, legfeljebb csak akkor, amikor egyik már azon van, hogy most rögtön elhagyja másikat.

A cikk folytatásáért kattints ide!

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!