Anyám borogass!

Családom és mindenféle LEGO fajták

A LEGO a mi családunkban olyan alap játék, hogy elképzelhetetlen lenne nélküle az élet. Már több generációnyi kocka gyűlt össze nálunk, de persze a legkisebb, most 2.5 éves lányomnak is muszáj újabb készleteket felhalmoznom.

Már gyerekkoromban is természetes volt a LEGO jelenléte, bár tény, hogy nem nekem, hanem a bátyámnak volt nagy készlete, engem meg nem nagyon engedett a közelébe. De ez már csak így volt minden játékával, a legótól kezdve a matchboxokon át a vonatokig, úgyhogy egy idő után már meg sem próbáltam legózni, ha otthon volt, inkább titokban lopkodtam a legóit, amíg észre nem vette és jól nyakon nem vágott érte.

Megfogadtam, amikor a lányaim megszülettek, hogy nekik lesz legójuk, méghozzá sok, mert szerintem egyáltalán nem kifejezetten fiús játék, hanem nemtől függetlenül remek készségfejlesztő eszköz.

A legnagyobb elemekkel kezdtük, a babáknak valóval, amit már másfél évesen boldogan rakosgattak egymásba. Most pedig ott tartunk, hogy három nagy láda tele van legóval, mert anya nem tud ellenállni, ha cuki állatosat vagy királylányos készletet talál, véletlenül hirtelen meg kell vásárolni és beállítani a csatasorba.

Rendszeresen úgy jövünk haza a legkisebb kislányommal a bölcsiből, hogy azt tervezgetjük, hogy mit építünk aznap délután legóból. Juliska általában arra szavaz, hogy házat kell építeni, ami az ő előadásában annyit tesz, hogy minden létező kockát egymás tetejére rak és minél magasabb, annál szebb a háza. De nagy kedvence a mindenféle autós és állatos elem is, minden nap kapok szabadidőt tőle addig, amíg elmélyülten pakolja, tologatja a legóit, eljátszik egy egész családi drámát a figurákkal és megeteti a rengeteg állatot, ami már felgyűlt az évek alatt.

Érdekes, hogy a legkisebb méretű legók viszont kimaradtak nálunk, a nagy lányaim is a duplót szeretik leginkább, aminek mondjuk én csak örülök, mert így eggyel kevesebb esélyem van arra, hogy miniatűr legó darabkákba lépjek éjszaka mezítláb. Azt hiszem, jó dolga lesz a unokáimnak, mert ahogy most kinéz, mire felnőnek a gyerekeim, annyi legónk lesz, hogy egy egész szobát megtölthetünk majd vele.

Advertisement

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!