Anyám borogass!

Félpucér feneket nézegessen a gyerekem a plakátokon?

Akkor én most kimondom: szerintem rosszat teszünk a gyerekeinknek ezzel a rengeteg óriásplakáttal és reklámmal.

Korábban már írtunk arról, hogy a félelmetes képeket talán korlátozni kellene, de azóta megtanult a gyerekem olvasni is, és arra jutottam, hogy az egészet úgy, ahogy van, el kellene űzni a macska bajuszába, tekintve, hogy a gyerek nem érti azt, amit lát, és valami zavarosat rak csak össze a fejecskéjében, és főleg nem érti azt, amit olvas. Vagyis példának okáért, én, aki a szexes témáknak elvileg nem vagyok ellensége, az erőszaknak sokkal inkább, mégsem rajongok azért, hogy az egyik kereskedelmi csatorna új műsorát úgy reklámozzák, hogy egy hatalmas, majdnem meztelen fenék takarja el a plakátnak gyakorlatilag a felét, és azt kell nézni, főleg, hogy a képen lévő másik félmeztelen néni és bácsi is ugyanezt bámulja. De az sem jó, hogy azt olvasgatja, hogy „A divat a pasim”, „A vásárlás a terápiám”.

Egyelőre nem is elvi okok miatt gondolom, hogy nem jó, hogy tudniillik ne legyen már valakinek a vásárlás a terápiája, hanem mert ennek így nagyjából semmi értelme. Tényleg semmit nem mond neki, csak összezavarja. 

Mi köze egy hatévesnek ahhoz, hogy az országban fontos bácsik plakátokon üzengetnek egymásnak meg az embereknek fakocka egyszerűségű vagy éppen érthetetlen üzeneteket? Ha az általam leginkább támogatott politikai tartalom lenne, akkor is azt mondanám, hogy hagyjuk már a gyerekeket.

Én most itt, a nyilvánosság előtt javaslatot teszek arra, hogy a gyerekeink érdekében szűntessük be az óriásplakátokat, ha meg nem, akkor korlátozzuk őket a könnyű tartalomra: mosószer, mosolygó nénik, szerelmes párok, nevető gyerekek hadára.

A cikk folytatásáért kattints ide.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!