Anyám borogass!

Túl korán születtek: 3 igaz történet koraszülöttekről

Csodálatos életek, csodával határos túlélések. Talán ezzel lehetne a legjobban jellemezni azokat a koraszülött babákat, akik sok héttel a szülés kiírt időpontja előtt születtek, de mára már gyönyörű, egészséges gyermekekké fejlődtek. Három anyuka mesélte el a saját koraszülött babájának történetét.

1. “Úgysem marad életben”

Pearl Pope-nak azt mondták, hogy a kislánya menthetetlen, de a baba erre rácáfolt és mára egészséges, 12 éves nagy lány lett belőle.

“A kislányom, Heather a 23. terhességi héten született, csupán 585 grammal. Azt mondták rá a kórházban, hogy ne várjam, hogy életben marad és hogy felesleges kezelni bármivel, mert 97 százalék az esélye, hogy valamilyen mentális vagy fizikai fogyatékossággal nőne fel. Könyörögtünk az orvosoknak, hogy próbáljanak segíteni rajta, még akkor is, ha csak 10 százalék az esélye a túlélésre. Végül beleegyeztek és mindent beleadtak, hogy megmentsék a babámat. Mostanra már 12 éves nagy lány és nincs semmilyen fogyatékossága. Szavakkal nem tudom kifejezni, mennyire hálás vagyok az orvosoknak, hogy megmentették az én kicsi lányomat.” – Pearl Pope, Cumbria

Pearl Pope kislánya akkor és most

2. “Mindketten majdnem meghaltunk”

Laura Jackson kislánya 765 grammal született a 28. héten, sürgősségi császárral.

“Súlyos terhességi magas vérnyomásom volt, ami odáig fajult, hogy ha nem császároznak meg a 28. héten, mindketten belehaltunk volna a babámmal. Nem emlékszem sok mindenre a műtétből, csak hogy utána milyen gyorsan rohantak el a gyermekemmel az orvosok. Emlékszem, mikor először mentem oda a pici lányomhoz az intenzíven másnap, hogy mennyire fájt inkubátorban látni őt. Nagyon szerencsések voltunk, mert nem lett semmilyen károsodása, csak egy darabig oxigénre volt szüksége és kapott három vérátömlesztést, illetve a szemével volt egy kis probléma. 11 hétig kezelték, mikor végre hazahozhattuk, akkor már két kilós kisbaba lett belőle. Most pedig egy egészséges, boldog ötéves kislány.” – Laura Jackson, York

Laura Jackson kislánya akkor és most

3. “A fiam egy szupersztár”

Stephanie Maxwell kisfia a 26. héten született, most pedig már 2,5 éves kis csodagyerek.

“Egy kisfiam van, aki a 26. héten született, ráadásul otthon. Olyan gyorsan indult meg a szülés, hogy nem tudtunk már a kórházba menni, így otthon hoztam világra a csupán 900 grammos gyermekemet. Kevesebb volt, mint egy zacskó cukor! Azonnal száguldottak be vele a kórházba, ahol majdnem 4 hónapot töltött el, kapott több vérátömlesztést, négy műtéten esett át és megszámlálhatatlan mennyiségű gyógyszert fecskendeztek a kis testébe. Vannak problémáink, mert 2,5 évesen még nem tud önállóan járni és beszélni, de látjuk rajta, ahogy minden nap küzd és fejlődik. Ő a mi kis szupersztárunk!”

Stephanie Maxwell kisfia akkor és most

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!