Anyám borogass!

Íme a legegyszerűbb és legkülönlegesebb anyák napi ajándék

Élénken él az emlékeimben, mennyire ügyeltünk mindig gyerekkorunkban arra a bátyámmal, hogy anyák napján valamivel lenyűgözzük anyukánkat. Ez kicsi korunkban még sikerült, nagy kamaszként már kevésbé.

Úgy 16 éves lehettem, a bátyám meg 18, amikor például hatalmas csokor orgonával akartuk meglepni anyut. Ez eddig szépen hangzik, mégsem örült felhőtlenül az anyukánk. Elmesélhetném szívhez szólóan a történetet, hogy hajnalok hajnalán kimentünk a bátyámmal a Tabánba, hogy leszedjük az összes fellelhető orgonát a bokrokról és még anyánk ébredése előtt odavarázsoltuk az asztalra, hogy meglepetést szerezzünk.

Csak hát nem egészen ez történt.

Azért küzdöttünk hajnali négykor a Tabánban az orgonabokrokkal, mert lakli kamaszok voltunk, akik egészen addig buliztak egy szórakozóhelyen, és hazafelé jutott eszünkbe, hogy vasárnap van, ráadásul május első vasárnapja, és minden elfogyasztott alkohol ellenére is bevillant, hogy az bizony anyák napja. Ezért nem hazamentünk egyből, hanem orgonát vadásztunk – azaz loptunk -, és harci sérülésekkel, karcolásokkal és piaszagúan beállítottunk az alvó anyukánkhoz, hogy boldog anyák napját, itt az orgona, mi most megyünk aludni. Ugye, ez így nem az a romantikus anyák napja, ahogy azt magunkban elképzeljük anyaként?

Most már a családi legendárium része lett ez a történet és nem haragszik érte anyánk bő 10 éve, de az hiszem, akkor esett le neki, hogy végleg eltűnt belőlünk a cuki gyerek és pár évre átvette a helyét a felelőtlen, nemtörődöm kamasz. Azóta azért már sok szép anyát napját sikerült varázsolnunk neki – ennél a fenti esetnél mindenképp szebbeket -, és idén megint van egy olyan lehetőség, amivel szuper meglepetést szerezhetünk neki. Csak egy verset kell elmondani otthon, a gép előtt, annak is csak a kijelölt sorait, mert a többit Nagy Ervin színművész mondja helyettünk. Így egy szívhez szóló vers duettben kívánhatunk boldog anyák napját az anyukáknak. Próbáljátok ki ti is, ide kattintva: Anyák Napi Vers Duett.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!