Anyám borogass!

“Szeretjük egymást a volt férjem új feleségével”

Persze mindig arról hallunk, mennyire utálatos az új feleség, vagy éppen a régi. És hogy nem lehet vele kijönni, és egyébként is terhelt a viszony, és túl sok pénzt kér az a gonosz, bármelyik oldalon is álljon, és nem figyel a gyerekre, és elcsábította a férjem, vagy éppen nem engedi el a férjem. Dunát lehet rekeszteni ezekkel a sztorikkal, és nyilván sokszor van is alapjuk, nem kevés. Most viszont egy olyat olvashatunk, amikor két nő komolyan megszerette egymást, és szívesen működnek együtt a gyerek nevelésében.

Audrey és Angela akkor találkoztak először, amikor Audrey már Angela ex-férjének új barátnője volt. Azt mindketten tudták, hogy Isabelt, Angela kislányát együtt kell nevelniük, hiszen a Isabel az apukájánál is tölt időt. Persze mindketten elővették a sztereotípiáikat, Angela úgy képzelte el Audreyt, mint a topban futkározó, extra szexi, csábító és idegesítő fiatal nőt, Audrey pedig egy mindent kontrollálni vágyó, gonosz volt feleséget várt. Ehhez képest utólag így mesélnek a találkozásról:

AUDREY: Egy partin találkoztunk… és úgy képzeltelek el, mint azt az ex-feleséget, aki állandóan csak velem foglalkozik. Abban az értelemben, hogy mindent tudni akar a volt férje új csajáról. Mármint, nem ezt halljuk mindig a volt feleségekről? Hogy féltékenyek, és valahogy el akarnak lehetetleníteni? Aztán találkoztam veled, és teljesen nyugodt voltál, méltóságteljes, és egyáltalán nem foglalkoztál azzal, hogy lecsekkolj. Egyszerűen csak kedvesen köszöntél, és visszamentél a barátaidhoz, és akkor úgy gondoltam, hogy “oké, akkor ez még rendben is lehet”.

ANGELA: Igen, emlékszem. Az első gondolatom az volt, hogy nagyon fiatal vagy. Érted, úgy néztél ki, mint egy kamasz, én meg 39 voltam (a 40hez közeledtem), és ezt azért nehéz volt lenyelni, de kedvesnek láttalak és talán egy kicsit spiccesnek. És ezt egyáltalán nem ítéltem el, mivel én is elfogyasztottam egy pohár bort, hiszen, uram isten, az ex-férjed új barátnőjével találkozni egy partin minimum egy pohár bort követel! Azt gondoltam, hogy kedves vagy, és hihetetlenül normális. Egyáltalán nem az a félmeztelen istennő, akit korábban elképzeltem. 

Vagyis a két nő már az elején kezdte leépíteni az exszel és az újjal kapcsolatos sztereotípiákat, de aztán mindketten teljesen el is dobták azokat. 

ANGELA: Tudod, már az elejétől fogva kedveltelek. Érted, láttam, hogy normális vagy, csak nem tudtam, hogy ez hogyan nyilvánul majd meg a gyerek körüli dolgokban. Aztán egyszer, amikor Isabel nálatok volt, és hiányolt engem, te felajánlottad, hogy felhívsz a kedvéért. És aztán ketten hívtatok. Ez rengeteget jelentett nekem. Tényleg, óriási volt. Onnantól tudom, hogy nem az egód irányított abban a helyzetben – hogy elsősorban a lányom boldogságával törődtél. Ez mindent megváltoztatott számomra. Ez egy ugrás volt.

AUDREY: Nálam akkor történt, amikor Isabel egyik babájának leesett a karja. Isabel teljesen kiakadt. Nem értettem, miért akkora ügy az, amíg el nem mondta, hogy az a baba az anyukáját jelenti. Akkor rájöttem, Úristen, az anyukád. Aztán szertartást rendeztünk, visszakötöttük, és ez volt az első alkalom, amikor Isabel megölelt. Ez tényleg egy “a-ha-pillanat” volt számomra, mert akkor rájöttem, hogy úgy kell rád tekintenem, mint Isabel anyukájára, ha azt akarom, hogy ez működjön, és nem úgy, mint a pasim volt feleségére. 

Audrey és Angela ezek után közösen megállapodnak abban, hogy milyen sokat jelentenek egymásnak, főként pedig, hogy mennyire értékelik azt, ahogy a kislánnyal bánik a másik. 

Nem szuper dolog, hogy vannak ilyen példák is?

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
  1. roo16xy says:

    Szerintem kellemes kis történet. Nekem tetszett!! 🙂 Én sem értek egyet a gyülölközéssel, csak mert valakik nem értettek egyet. Attól még két másik ember egyetérthet, és nem egy harmadiknak kell elszenvedni mindent, aki mégcsak nem is tehet semmiről.

  2. steve winston says:

    Ez valami leszbi????lol

  3. Zsuzsanna Éder says:

    no, ez még mindig a kisebbik rossz… tekintettel a gyerekre. Olyan példát is láttam, ahol a lapátra tett ex férj és az új férj végül barátságot kötöttek egymással. Ott mindkét oldalon két-két nagyobbacska gyerek volt érintett.


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!