Anyám borogass!

“49 éves nőként 34 éves férfi a párom. Teljes köztünk a harmónia”

Viktória, egy kedves olvasónk reagált egy korábbi olvasói levélre, amelyik arról szólt, hogy menjenek csak a negyvenes pasik a húszas lányokhoz. Hát, Viki úgy gondolja, hogy eleve minek a negyvenesekre építeni, maradjunk csak a harmincasoknál. Ő legalábbis teljes harmóniát él meg 49 évesen egy 34 éves férfivel. Mindenkit csak biztat, közben pedig elmeséli a megismerkedésük történetét. 

“A válás sokat elvesz az ember életéből. A nők többsége hátránnyal indul a párkeresésben, így egyedül marad és a gyerekének szenteli minden idejét. Közben elhervad, mint egy nem öntözött virág. Én végül nem ezt akartam. A túlélés ösztöne erősebb volt, és nekivágtam az internetes ismerkedésnek. Meglepődve tapasztaltam, hogy negyvenesek-ötvenesek, a korosztályom, nem érdeklődik irántam (ez egybevág a korábbi olvasói véleménnyel), de a fiatalabb férfiak nagyon aktívan ismerkedtek volna. Ilyenkor egy érzékeny, rutinos nőnek megszólal a fejében a vészcsengő, hogy vajon mit akarhat tőlem? Gyorsan lefuttatja a fejében a lehetséges válaszokat, a megfelelő sztereotípiákkal, alulértékelt külsővel és az élethelyzetéből fakadó hátrányokkal, majd arra a következtetésre jut, hogy itt nincs sok mindent keresni, hiszen átverésről és maximálisan testiségen alapuló felszínes ismeretségről lehet csak szó. 

De ezeken a félelmeken azért később túl lehet lépni, ahogy például én is tettem. Elmondom, hogy csináltam, és egy egész kicsit dicsekszem, mert úgy érzem, a történem egy valóra vált csoda, pedig nem vagyok egy szépségkirálynő a klasszikus értelemben, hanem értelmiségi nő,túlsúllyal, kamasz gyerekkel, egyedül. Nem is éppen a pénzemért lehet szeretni. Talán egy olyan férfit céloztam meg, akiért biztos irigyelnének a “felszínen szemlélődők”, de nekik elmondhatom, hogy a személyiségemmel tudtam célba érni, mint elsődleges vonzerőmmel.
 Egy internetes társkeresőn ismerkedtünk meg, amelyik persze igazi kockázat azoknak, akik nem ismerik az embereket, vagy nem rendelkeznek empatikus készséggel, esetleg nagyon tapasztalatlanok. Elszántság, bátorság, pontos igények felmérése kell ahhoz, hogy célba érhessen a próbálkozó. Illetve egy koncepció, ami nekem például volt:

Apránként, ahogy a malackához bekéredzkedett a farkas, úgy engedtem közelebb magamhoz az ismerkedni vágyót, és derítettem fel a valódi énjét. 

Soha sem kezdeményeztem, csak a bejövő érdeklődéseket kezeltem. Volt olyan, aki a felületen történő szóváltásban kibukott és nem engedtem tovább az ismerkedésben, olyan is, akivel személyesen találkoztunk, ahogy akadt, akivel még továbbmentem,de  ezt a folyamatot hosszas kommunikáció előzte meg.
A kedvesem is így akadt a hálómra. 

Nem volt cél, hogy fiatal legyen, de eleve nem nagyon jelentkeztek idősebbek.

Több héten keresztül, csak ismerkedtünk, beszélgettünk.
A későbbiekben a bizalmi szint alakulásával a privát levelezőmbe is beengedtem. Itt sem kezdeményeztem, neki kellett kimondania, mit szeretett volna. Végül szerencsére összeszedte a bátorságát és minden szervezőkészségét, aztán randira hívott.

Akkor már kiderült, hogy vézetesen vonzó a számomra és feltehetően azonos igényekkel élünk. Tudtam, hogy nála van minden, amire szükségem van egy férfitől, és nálam pedig az,amire neki egy nőtől.

Ehhez hozzátenném, hogy a klasszikus nőt képviselem, aki szerető, gondoskodó, főzni tudó, igazi társa a férfinek. Ő pedig ezt kereste egy nőben, mert ő is érett, igazi társa a nőnek. 
Így elkezdtem alakítani a kapcsolatunkat, alkalmiból partnerségben, és a korkülönbség mára teljesen lényegtelenné vált. A kapcsolatunk, neki legalább olyan jó, mint nekem, rövidesen össze is költözünk. A siker titka szerintem az, hogy ne támasszunk komoly elvárásokat a másikkal szemben, ne állítsuk falhoz a bátortalan versenyzőt. Egyszerűen ismerkedjünk könnyeden, szabályok lefektetése nélkül. 
Biztosan állíthatom, bármiből lehet bármilyen végkifejlet. Én vagyok a példa erre.
Szóval én most ebben az élethelyzetben ezt mondom:

Hölgyek! Lépjetek ki a korlátaitokból, nyissatok az élet felé, mert az élet is szeretne nyitni felétek! Tenni kell érte. Annyit kell kivenni belőle, amennyi benne van, higgyétek el, megéri.

Nem vagyok egy jó testű amazon, akinek könnyű kapcsolatot keresni, mert olyan szép, de mégis azt érzem, hogy én vagyok a legszerencsésebb nő a világon!
Az ismerkedést pedig okosan kell elkezdeni, sokat beszélgessetek, akár írásban is, így az évek alatt megszerzett rutinotokat eredményesen kamatoztathatjátok.

Gondoljatok bele, mennyi előnnyel indulunk egy 20-as éveiben járó “kislánnyal” szemben. A fiatal férfiak többsége pont ezt hiányolja a saját korosztályában és ezért keresnek idősebb nőt, társnak.

Sokat beszélgettem a fiúkkal erről, szinte egyformán azonos véleményen voltak.

Nem bánom, hogy elviszik a fiatal lányok az idősebb férfiakat, nekünk legalább megmaradnak a fiatal férfiak! “

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. Klára Babud says:

  Az idén betöltött 32 évünkkel tanusíthatom, működik a házasságunk a 11 év korkülönbség ellenére (javamra írható a több)és 40 évesen közös gyerekünk is lett.Ma már 30 éves és igaz nem rózsaszín, de harmonikus a kapcsolatunk a mai napig.A meglévő gyerekeimtől már 10 unoka van és nincs különbség közöttük.A lányaim imádják az öccsüket.Mindenki a saját tapasztalata alapján válasszon, ne hallgasson senkire.

 2. Ettől függetlenül én tényleg boldogságot és hosszú egészségeben eltöltött életet kívánok mindkettőtöknek.

 3. Klára Erőssné Nyírő says: (előzmény @Anikó Lakatos)

  Szerintem nem szabad ezeket a sértéseket komolyan venni. Biztos meg van az oka annak, ha valaki ennyire keserű és késztetést érez valamiért mások sértegetésére. Ha reagálsz rá, csak eléri a célját. Ez egy érzékeny téma. Régebben tipikus volt az idősebb férfi megfelelő egzisztenciával elvesz egy fiatal szűzlányt, aki szül neki, akit ezután eltart. Mindenki hozta az elvártat a házasságba: ffi a stabil életfeltételeket, nő fiatal érintetlenségét és a termékenységét. Ez a dogma máig beégett a társadalomba. Ma már nem léteznek ezek a klisék, miért kötelező a régi mintát követni? Két felnőtt, nagykorú ember el tudja dönteni, mi jó vagy nem jó nekik. Ehhez senki másnak semmi köze. Meglepő mennyien aggódnak a nőkért ilyen kapcsolatban, hogy mi lesz, ha öregségedre nem ápol és elhagy? Hát kb. ugyanaz, mintha egy nála idősebb férfi tenné ugyanezt.

 4. Anikó Lakatos says: (előzmény @János Tóth)

  Idefigyelj Tóth! Hogy a stílusodat kövessem. Pont leszarom a véleményedet, de mivel névvel vállaltam a sajátomat, mért írnék hazugságot? Ne magadból indulj ki! Az anyakomplexusról meg csak annyit, pont az ilyen vén, álszent kecskék imádják a fiatal pipihusit, amilyen te vagy. Részemről nem kívánok tovább a te szinteden “beszélgetni”

 5. kedves Lakatos !
  Annyira rózsaszínü , hogy már hihetetlen a történeted.

  Minden lehetséges mégis a többségnek vele hasonló életkorú a társa és nem anykomplexusa van mint neked

 6. Anikó Lakatos says: (előzmény @János Tóth)

  Tóth Jánosnak csak annyit üzennék, voltam már beteg, sőt, műtöttek is, a párom odaadóan ápolt, kényeztetett, ellátott, ahogy én is fordított esetben őt. És kitartott mellettem akkor is, amikor igen nehéz élethelyzetben voltam, szinte reménytelennek látszott minden. Ő mellettem volt, soha egy rossz szót nem szólt, szeretett, és most is elhalmoz a szerelmével.Nem kell irigykedni.

 7. Eliza A. Rózsa says:

  Egy teljesen leépült házasságból menekültem. Társkeresőn ismertem meg egy nálam 12 évvel fiatalabb férfit, aki nős volt. Latolgatta a válást, mivel a neje csak a karrierjét építgette nem akart gyereket sem a férjétől. Lassan bontakozott a kapcsolat, majd a titkos viszonyból nagy szerelem lett. Megmondtam, neki én már nem tudok több gyereket szülni, de elfogadhatja az én két lassan felnőtt gyerekemet. A szülei részéről nagy volt az ellenállás, márcsak az unoka és a korom miatt is. Megesküdtünk és egy újszülött kislányt fogadtunk örökbe. Ennek már 15 éve és nagyon szépen élünk. Döntse el mindenki, mit szeretne! Én áldom a pillanatot, amikor eldöntöttem, hogy összekötöm vele a sorsom. A kortárs férfiak és az idősebbek huszonéves fruskákat kergetnek, de az csak érdekkapcsolat.

 8. Egy érett férfi nem hallgat az anyjára párkapcsolati témában, hanem maga dönti el, mit akar. Ha hagyja, hogy anyuka beleszóljon, jobb, ha a visszaköltözik inkább anyuci házába. Van egy mondás: amitől félsz, az bekövetkezik. Ha parázva éled az életed, akkor csak magad alatt vágod a fát.

 9. Méhecske says:

  Olvasom a hozzászólásokat, és örülök a sok pozitív reakciónak, történetnek. 🙂 A savanyú férfiaknak mondom, hogy nem csak a nő öregszik meg, hanem a férfi is, ők is ápolásra szorulnak, de nekik oly természetes az, hogy a fiatalabb asszony majd ellátja őket.Miért olyan egyértelmű, hogy mindig a nő a fiatalabb, és ápolja öregecskedő férjét? Tóth János, te bizonyára mindig egészséges maradsz!:))Ha érett férfi lennél, nem így gondolkodnál, minden ember előbb-utóbb rászorul majd valakire! Csak az beszélhet így, aki igaz szerelmet, szeretetet még nem tapasztalt. Mellesleg a most olyan aktuális Sarka Katát miért is hagyták el, pedig évtizeddel fiatalabb Petikétől, szép és csúcs testű, nem? 🙂

 10. József Molnár says:

  Várj mid Sötét lessz….

 11. Evonya Taylor says:

  Zsuzsa Vegvari! Ennyire nem lehet valaki irigy, savanyú, és közönséges!
  Igenis vannak kapcsolatok amik mindent megérnek, ha akár csak 1-2 évig élnek. Mindenkit biztatok, hogy merjen élni, merjen boldog lenni! Nem kell törődni azzal, hogy ki mit gondol, mit mond!
  Nem is értem a meglepődést…. A mai világban még mindig azt fogadjuk el, hogy egy jóval idősebb pasi él együtt fiatal , jóval fiatalabb párjával?

 12. Marika Vasadi Attiláné says: (előzmény @Borbála Vezér)

  Igen,van rossz tapasztalat is,de nem biztos,hogy ez kizárólag a korkülömbség miatt van! Általánosítani semmiben sem szabad! Én 61 éves vagyok, 16 éve vagyok együtt a párommal,ebből 6 éve élünk együtt szeretetben,boldogságban. Ha beteg vagyok, ritkán szoktam,teát,kávét főz, gondoskodik rólam ,és ez fordítva is így van,mi igazi társai is vagyunk egymásnak,tudjuk,hogy mindenben számíthatunk a másikra! Soha nem tudni előre mit hoz az élet,ezért mindíg megköszönöm a gondviselésnek,sorsnak,hogy egymásra találtunk. Mindezt nem dicsekvésnek szántam,csak ilyen példa is van,nem csak negatív!

 13. ,,nyugtával dicsérd a napot!!!saját tapasztalat, ,,nem szabad hinni a fiatalabb társnak,,,én35 ő 25 éves volt,,,””meglátni és megszeretni” egy pillanat volt ,,,és imádott és én is őt!! 1 hónap után hozzám költözött és szerette “”minden porcikámat”” a lelkemmel,szívemmel együtt – mondta ő – és – hittem én – 2és fél év tömény boldogság,,,,semmi jele annak, hogy egy másik hölgy, aki mindössze 5 évvel fiatalabb volt, mint Ő,,terhes tőle,,,gyermeket várnak, amit én nem tudtam neki adni,,de nem is akartam, hiszen nekem akkor már 14 éves nagy fiam volt,,,és egy szombati napon nem jött haza hozzám,,,és később sem,,,egy telefon érkezett “” többet nem jövök, mert szerelmes vagyok a születendő gyermekem édesanyjába””,,nagyon fájt,,,évekig szenvedtem,,,de túl vagyok rajta sebzetten bár, de emelt fővel,,,és egyedül azóta is,,,nem magányosan, hanem egyedül élek!! ennyit a korkülönbség fogalmához egy kapcsolatban, ami rózsaszín ködbe indul,,,,

 14. Marika Vasadi Attiláné says:

  Ámulok és bámulok sok nőtársam irigy,rossz indulatú hozzászólásán.Igen is létezik még emberi érték,tisztelet,szeretet, sex, igaz szerelem,és ez kortól független. Anyakomplexus nélkül is szerethet egy fiatalabb férfi is egy idősebb nőt,miért ne! Megkeseredett nőtársaim ha ti nem is vagytok boldogok,örülhetnétek más ember boldogságának.

 15. Zsuzsanna Lovász says:

  Egyértelműen anyakomplexus. Le is írta a saját szavaival Klasszikus nőt képviselem, aki szerető, gondoskodó, főzni tudó stb. Ebben mondatban minden benne van :-)Kihasznál…, Te pedig gondoskodni akarsz, mint egy anya…

 16. János Tóth says:

  Kedves IAnikó Lakatos !

  Ha néhány év múlva, ha bajba kerülsz ne adj isten beteg leszel ,akkor majd dob a kedves ifjú titánod
  és ott leszel a szép kis emlékeiddel MAGADBAN!!!
  ÉS AKKOR NE KERESS EGY MEGÉRTŐ JAVAKORABELI FÉRFIT MAGAD MELLÉ ÖREG KORODRA MERT AZÉRT MI ÉRETT FÉRFIAK HÜLYÉK AZÉRT NEM VAGYUNK,FŐLEG BETEGÁPOLÓK NEM.

 17. Elisabeth says:

  aki beéri a négyszer nősült Csernussal, az őt minősíti!

 18. Klára Erőssné Nyírő says:

  43 éves vagyok, a férjem 13 évvel fiatalabb nálam. Van két kamasz fiam az előző házasságomból. Soha, abszolút soha nem gondoltam volna, hogy egy nálam fiatalabb férfi lesz a párom. Mondjuk nem is ítélkeztem, ha valaki így döntött. Nem kerestem, az élet hozta így. Eleinte nagyon zavart, hogy ki mit gondol. Érdekes volt megtudni magamról, hogy érdekel mások véleménye. Ma már nem érdekel. Mi így élünk, így vagyunk boldogok. Érdekes ez, sokkal több pár él ilyen korkülönbséggel, mint gondoltam volna. Hogy tönkre megy-e ez a kapcsolat? Nem tudom. Az eddigi kapcsolataim is befejeződtek, pedig itt én voltam a fiatalabb. Hogy ki mit gondol erről, már tényleg nem érdekel. Ahogy itt is látszik, van akinek igen sarkos véleménye van – ő tudja miért. Ha gondja van ezzel, az szerencsére az ő gondja. A mi boldogságunkat nem befolyásolja:)

 19. Anikó Lakatos says:

  57 éves vagyok, 10 éve élek egy nálam 14 évvel fiatalabb társsal, csodálatos és kiegyensúlyozott kapcsolatban. Egy tönkrement házasságból léptem ki miatta, akkor már régóta érlelődött a gondolat, hogy elhagyom a hűtlen férjemet, és megismerkedésünk adta az utolsó lökést ehhez. Persze kaptam sok “jóindulatú” beszólást, hogy majd hogy fog engem otthagyni ez a fiatalabb férfi, de úgy voltam vele, ha otthagy, akkor is szép lesz az együtt töltött idő, és legalább megléptem, amit szerettem volna. 10 éve vagyunk együtt, boldog vagyok, ahogy előtte még soha. Egyetlen percre sem bántam meg. Most készülünk Rómába az évfordulónkra.

 20. Agi Vamosi says:

  Azért van némi kis probléma : van az anyós ,aki bármilyen jól működik az életetek ott tesz keresztbe és úgy zsarolja a gyermekét ,hogy az maga a pokollá tud válni 🙁 és ,ha elérte célját vége mindennek ,akkor háromszorosára dagad a melle. Én már öt év különbségnél is paráznék


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!