Anyám borogass!

Libidó a terhesség alatt – majdnem megőrülsz, annyira durva?

Libidó a terhesség alatt - majdnem megőrülsz, annyira durva?

Talán meglepő, hogy egyes pároknak a terhesség hozza meg a felhőtlen szexuális életet, mégis úgy tűnik, létezik a jelenség, sőt a várandós nők jelentős része majd megőrül, hogy a párjával újra és újra ágyba bújhasson. Ismerős? Vagy nem, csak hallottál már róla?

A magyarázat szerint a sajátos hormondózis, ami ilyenkor enyhén szólva átalakítja az érzékelésünket, egyeseket lepedőakrobatává, szexistennővé tesz, másokat viszont ugyanez a koktél időlegesen minden vágytól megszabadít. A szakemberek úgy vélik, mindkét reakció rendben van és teljesen normális. 

A várandósságra nagyon különbözően reagálnak a nők, már ami a szexuális vágyat illeti, de tudósok kimutatták, hogy

a gyermeket hordó kismamák több mint negyede növekvő, szinte kényszerítő vágyat érez a szexre, amelynek persze legfőbb magyarázata az a hormondózis, amely az új állapotban elárasztja őt.

Komolyan sokkoló lehet ezt tapasztalni, főleg azoknak, akiknek nehezen sikerült teherbe esni, és akkor tessék, mást sem szeretnének, mint újra és újra ismételni. Na mit? Nyilván azt, ahogyan megtermékenyültek. Reggel, este, délután meg bármikor.

Dr. Annie Evans, nőgyógyász és hormonspecialista elmondta, hogy a terhességet az ösztrogén és progeszteron megemelkedett szintje jellemzi, amelyeknek az feladata, hogy tápláló környezetet teremtsenek a magzatnak a méhben, ugyanakkor a libidót is az egekig növelhetik. 

„Ha a szexuális vágyat közlekedési lámpákhoz hasonlítjuk, akkor a férfiak általában a zöldnél állnak, mert a tesztoszteronszintjük nagyjából stabil. A nők, akiknek a hormonszintjei kevésbé stabilak, gyakrabban állnak sárgánál, amelyik gyorsan pirosra vagy zöldre válthat”, nyilatkozta a specialista.

Csakhogy mivel a terhesség alatt nincs menstruációs ciklus, a hormonszint a nőknél is stabilizálódhat, és a libidó megmaradhat ezen a magas fokon egészen a várandósság utolsó szakaszáig, amikor majd megint megváltozik. 

A cikk folytatásáért kattints ide!

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!