Anyám borogass!

Egy 9 éves magyar kislány mesél az autizmusáról – videó

Mici, ez a gyönyörű 9 éves kislány Dorka lányom iskolatársa, készített egy videót saját magáról, amiben elmeséli, milyen az élete autistaként. Nem lehet sírás nélkül kibírni, mert ahogy elmondja a vele történeteket, megszakad a szívünk.

Minden tiszteletünk Micié és az anyukájáé, aki rajta kívül még két kislányt nevel egyedül. Volt szerencsém együtt tölteni velük egyszer egy napot, és kevés pozitívabb emberrel találkoztam, mint Mici anyukája. Tele van energiával, tűzzel és szeretettel a kislánya iránt, mindenben teljesen egyenes és őszinte vele, esze ágában sincs betegként kezelni, minden helyzetben a megoldást keresi.

Mici már több iskolát megjárt, de sehol sem tudták igazán jól kezelni az állapotát, pedig briliáns elme, zseniális matekból, játszva tanul meg bármit, csak hát ott vannak a tünetek, amikhez nehezen alkalmazkodik egy hagyományos iskola. Hogy például nem bírja a villanó fényeket, vagy hogy mennyire felfokozottan hat az idegrendszerére az alapzaj, ami egy osztályban jellemző. 

Még csak 9 éves, de már túl van egész sor borzasztó élményen, iskolai, tanári, kórházi bántalmazáson, amikről szívszorítóan tárgyilagosan mesél. Egyetlen 9 évesnek sem szabadna ilyen tapasztalatokat szereznie, letaglózó, hogy a környezet mennyire nem érti, hogyan kellene bánni a kicsit más gyerekekkel.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!