Anyám borogass!

Legyünk őszinték: a terhesség nem csupa rózsaszín felhő

Az anyukaagy olyan, hogy nagylelkűen elfelejti a sok kényelmetlenséget és testi mizériát, amivel a terhesség jár. Valószínűleg azért, mert ha minden apró részletre emlékeznénk, akkor soha nem akarnánk másodszorra is teherbe esni.

Ne túlozzunk, persze, a terhesség csodálatos dolog, hiszen egy új életet hozol létre, benned növekszik, belőled kap életet, amibe ha úgy tényleg belegondolsz, akkor leülsz, és csak nézel magad elé nagy csodálkozásodban, hogy ez egyáltalán lehetséges. Ráadásul veled esik meg. De azért a sok ugráló szivárványsörényű unikornisos érzés mellett van egy nagy rakás hátulütője, amire nem árt felkészülni. Van sötét oldal, csak nem annyira szeretünk rá emlékezni, de ez persze nem akadályoz meg senkit abban, hogy annyiszor vállalja a gyerekszülést, ahányszor jónak látja.

1. Tányérnyi mellbimbók

Nemcsak hogy sokkal nagyobbak lesznek, de még vagy 10 árnyalattal sötétebbek is. Nehéz nem bámulni őket, azon tűnődve, hogy hova tűntek a régi bimbók, mi nőtt ide a helyükre, és vajon visszatérnek-e majd normál állapotukba. Aztán amikor azt hinnéd, hogy már ennél furcsább nem jöhet, akkor kis fehér pöttyöket fedezel fel a bimbón – ezt hívják kolosztrumnak –, amitől hirtelen késztetést érzel, hogy felhívd az orvosodat, hogy mondja meg, mennyi időd van még hátra az életedből.

2. Hogyan került szőr oda?

Fantasztikus, hogy egyik pillanatról a másikra megjelenik egy sötét csík végig a pocakodon. Az pedig még fantasztikusabb, hogy szőr is kezd nőni teljesen váratlan helyeken, mint például a hasad közepén vagy a melleden. Mégis hogyan és miért, főleg pedig: ugye ez nem marad ott örökre?!

3. Nem látod a vaginádat

Amikor elérsz arra a pontra, hogy már akkorára nő a hasad a harmadik trimeszterben, hogy derék alatt semmit sem látsz a testedből, mert kitakarja a látványt. Ha pedig nem látod a vaginádat, akkor pedig esélyed sincs, hogy gondoskodj róla, különös tekintettel a szülés előtti borotválkozásra. Nem mintha a lábadat egyszerűbb lenne szőrteleníteni. Nincs mese, ilyenkor az ember lánya megkéri a férjét, hogy legyen a szeme és keze, máskülönben elvadul odalent.

4. Óvatosan a köhögéssel

Vagy tüsszögéssel. Nyilván nem tudod elkerülni, mert akkor meg felrobban a fejed, úgyhogy mindenképp köhögni és tüsszenteni fogsz, ami miatt simán lehet, hogy egy kicsit becsurrantasz a bugyidba, mint egy ovis.

5. A fogmosás nem jó móka

Legalábbis az első trimeszterben, amikor mindentől hányingered van, cseppet sem esik jól, hogy a szádban kell turkálnod a fogkeféddel, amin ráadásul még ott van a fogkrém is. Ha pedig már a hányingernél tartunk: senki sem készít fel arra előre, hogy állandó, szűnni nem akaró émelygéssel kell együtt élned, amitől eljuthatsz néha arra a pontra, hogy egy kis büfögésnél elhányod magad. Csodálatos érzés.

6. Az aranyér csodája

Ehhez a ponthoz még hozzászólni is fájdalmas. A terhességi hormonok ugyanis olyan hatással lehetnek rád, hogy szorulásod lesz úgy kilenc hónapig, és egy jól fejlett aranyérrel fejezed be a terhességet. És még nyomni sem nagyon mersz a harmadik trimeszterben a vécén, mert félsz, hogy megszülöd véletlenül a gyereket is (nyilván ez nem lehetséges, de attól még tartasz tőle).

A cikk folytatásáért kattints ide!

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!