Anyám borogass!

Meguntam aggódni a részképességfejlesztésen

kid-drawing-megint

Mindenki nyugodjon meg, a gyerek lehetetlenül kicsi köröket színez!

Az iskola előkészítőn. Már festett is hasonlókat. 

Ehhez a következőket tenném hozzá:

Szeptemberben ha bármit is kiszínezett, az úgy nézett ki, hogy egy rajz mellett valahol teljesen értelmezhetetlen, a vonalakkal semmilyen kapcsolatban nem lévő firkálmány látszott, amelyről azt állította, kiszínezte. 

Az óvónők azóta rendületlenül igyekeznek rávenni a gyakorlása. Még bordáskrokodilt is nyomtattak, csak hogy színezzen (respect, by the way).

Mindenki iszonyúan aggódik, hogy a grafomotoros képességei nem a korosztályának megfelelőek. 

Mindig is volt aggodalom, hogy mi lesz majd a szobatisztasággal, az esti szobatisztasággal, az egyedül öltözködéssel és barátaival. Előbb-utóbb mind magától megoldódott.

Vekerdy szerint komplett marhaság a színezés, ha jól emlékszem, azt állítja, hogy kimondottan rosszat tesz a gyereknek. 

Na most, akkor az enyém vagy megtanulta, és ez jó, vagy belekényszerítettük valamibe, ami rossz, de ami tuti, hogy én nem hittem a szememnek a kiszínezett, egy centi átmérőjű körök láttán. Erre az előkészítős tanító néni, aki egyébként rendkívül és kimondottan kedves és aranyos volt, azt mondta, hogy jó, nagyon jó, csak kicsit lassú. Én meg azt, hogy nekem ez a sebesség kérdés már komolyan nem számít. Most már TÉNYLEG, de igazán hagyjuk ezt a folyamatos gyomorgörcsöt arról, hogy meglesz-e vagy nem lesz meg ez vagy az a részképesség. Elviszem én, elviszem fejlesztésre, ha azt mondják, de hogy lassú abban, amihez köze nem volt három hónapja? Hát, kit érdekel? Meguntam már attól félni, hogy nem lesz meg, vagy nem úgy lesz meg a várt eredmény a kívánt időpontban. Hát majd így. Nekem megfelel. Majd lassan. Akkor lassan. Komolyan, gyerekeim, egy kis pisi-kaki-színezős problémán már ne izguljuk magunkat halálra. 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!