Anyám borogass!

Álmok, remények, célok anyaként az új évre

momgirls

Jön az új év, mindenki megnyomja az újraindító gombot, amit anyaként kicsit máshogy csinálunk már, mint független éveinkben. Vannak olyan álmaink és céljaink, amik közösek, például az anyák mindenhol azt szeretnék, ha a gyerekeik biztonságban és szeretetben fejlődnének jövőre is. Íme az én céljaim, amiket nevezhetünk fogadalomnak, de inkább csak remények, hogy most jó lenne, ha a következő év így telne.

Átgondolt döntéseket hozni

Szükségem lesz egy nagy adag megfontoltságra jövőre a gyerekek körüli döntésekben, mert az egyik most lépett a kiskamasz korba – elég lehangoló tapasztalat eddig -, a legkisebbnél most kezdődik a dackorszak, a harmadik pedig már születése óta magatartászavaros. Egyenként is nagy falat lenne, de így egyben eléggé úgy tűnik, hogy jövőre maga az armageddon vár rám, ha nem leszek elég összeszedett. Nincs olyan kézikönyv, ami erre a forgatókönyvre felkészítene, úgyhogy az a nagy álmom, hogy tudjak átgondolt, okos döntéseket hozni, hogy aztán a gyerekeimnek ne miattam kelljen felnőtt korukban pszichológushoz mászkálni.

Legyen minőségi időm velük

Olyan minőségi időre lenne a gyerekeknek szüksége minden nap, amikor csak és kizárólag rájuk figyelnek a szüleik. Esetemben ez az egy szülő, aki én vagyok. Az egyedülálló anyaságnak az az egyik hátránya, hogy nem osztják váláskor az osztódás képességét, így általában a napjaidból nem marad már annyi, hogy mind a három gyerekeddel eltölts külön időt. Na, de majd most! Jövőre a céljaim között szerepel, hogy mindegyiküknek jut valamennyi időm, hogy csak kettesben legyek velük. (Bár a legnagyobb, amelyik kamaszodik, nem hiszem, hogy ezt igényelné, de majd jól megmagyarázom neki, hogy a kutatások szerint neki erre szüksége van, úgyhogy lesz olyan kedves kivenni a fülhallgatót a füléből és élvezni a minőségi időt anyával).

Időt tölteni saját magammal

Ha valamit, akkor azt megtanultam az elmúlt évemből, hogy nem lehet figyelmen kívül hagyni saját magamat. Mindenki, mindig előrébb volt nálam a családban, de – bocs, gyerekek -, ez már megváltozott, most már tudom, milyen nagy szükségem van arra, hogy néha csak magammal törődjek. kell ahhoz, hogy kiegyensúlyozott és egészséges anyuka legyek. Vár a rengeteg horgolós minta és feltett szándékom olykor még akár mozizni is elmenni egyedül.

A pozitív dolgokra koncentrálni

Ez leginkább arról szól, hogy elengedjem az irányításmániámat és ne akarjam, hogy minden a terveim szerint alakuljon. Nagyban megkönnyíteném a saját életemet, ha csak hagynám, hogy történjenek a dolgok anélkül, hogy folyton a kezemben akarnám tartani a gyeplőt. A gyerekek körül is szépen elrendeződik minden, ha kicsit hagyom sodorni magamat és őket is az árral. Azt szeretném elérni, hogy minden helyzetben meglássuk családilag a jót, hogy milyen pozitív dolog sülhet ki belőle. A tapasztalataim egyébként azt mutatják, hogy a mi életünkben tényleg minden jóra fordult eddig és a legrosszabb történésből is a végén valahogy jól jöttünk ki, úgyhogy ehhez tudom majd tartani magam.

Egyszerűsítés

Az egyik legfontosabb célom, hogy jövőre hatalmasat akarok egyszerűsíteni az életünkön. A környezetünkön kezdjük a változást, megszabadulunk egy csomó felesleges holmitól, játéktól, limlomtól, ami remélhetőleg már a selejtezés közben hatással lesz az életünk egyéb területeire is. Szeretném, ha nem agyalnánk túl az életet, csak úgy vennénk, ahogy jön, szeretném, ha azt tanulnák meg a gyerekeim, hogy a legrövidebb út mindig az egyenes, és ha úgy nőnének fel, hogy nem problémáznak minden apró marhaságon, hanem örülnek annak, hogy itt vannak és csodás élet áll előttük.

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!